Site logo

اقامتگاه به محلی گفته می‌شود که گردشگران برای اسکان موقت از آن استفاده می‌کنند و با هتل و مسافرخانه و… تفاوت‌هایی دارد. اقامتگاه‌های بوم گردی معمولاً به شکلی طراحی می‌شوند که همانند هتل‌ها لوکس و مدرن نیستند و با رعایت ضوابط زیست محیطی تاسیس شده‌اند. این اقامتگاه‌ها با توجه به خدماتی که ارائه می‌دهند به درجه‌های یک، دو و سه تقسیم بندی می‌شوند. از مهم‌ترین تفاوت‌های اقامتگاه‌های بومگردی با سایر اقامتگاه‌ها، این است که گردشگران را با فرهنگ و سنت و معماری آن خطه آشنا می‌کنند. در این نوع از اقامتگاه‌ها معمولاً گردشگران با غذاها و نوشیدنی‌های سنتی هم پذیرایی می‌شوند. در ادامه مقاله، با مفهوم اقامتگاه بیشتر آشنا شده و ویژگی‌های آن را بررسی می‌کنیم:

بوم گردی به چه معناست؟

بوم گردی بیشتر به معنای جایی است که شما علاوه بر استراحت و اقامت در آنجا، با طبیعت و فرهنگ و تاریخ و هنر آن خطه نیز آشنا می‌شوید، لباس محلی مردمان آن خطه را در آنجا می‌توانید ببینید، غذاها و نوشیدنی‌های محلی را مصرف می‌کنید و به طور کلی مانند پلی است که می‌تواند شما را از دنیای امروز، به گذشته ببرد. اقامتگاه‌های بوم‌گردی در واقع میراث‌دار فرهنگ و هنر مردمان گذشته آن خطه است.

اقامتگاه بوم گردی خوب چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

در ادامه‌ی مقاله به بررسی این موضوع می‌پردازیم که چه مواردی تایین کننده‌ی خوب مناسب بودن یک اقامتگاه است:

  • اقامتگاه بوم گردی در هر درجه‌ای که باشد، چه 1 و چه 3، باید تمیز و مرتب باشد.
  • باید بتواند در صورت نیاز مسافر، امکان تهیه غذا و نوشیدنی‌های محلی را فراهم کند.
  • برای پاسخگویی بهتر به مشتریان، باید پرسنل آشنا به زبان خارجه داشته باشد.
  • بهتر است اقامتگاه برای رفاه حال کسانی که به دنبال اقامتگاه مناسب هستند، در شبکه‌های اجتماعی نیز حضور داشته باشند.
  • اقامتگاه‌ها چه در مناطق گرمسیر و چه در مناطق سردسیر، باید از سیستم‌های مناسب گرمایشی و سرمایشی با کیفیت استفاده کنند.
  • بهتر است که اقامتگاه‌ها در نزدیکی اماکن مهم گردشگری شهر یا روستا باشند.

“بیشتر بخوانید: آشنایی با هتل و انواع آن

ویژگی‌های ساختاری اقامتگاه‌های بوم گردی

به طور کلی به هر خانه‌ای که در دل طبیعت، جنگل یا دریا قرار داشته باشد نمی‌توان گفت اقامتگاه بوم گردی. اقامتگاه‌های بوم گردی باید دارای ویژگی‌هایی باشد نظیر:

  • معماری و طراحی: اولین و مهم‌ترین نکته در راه اندازی یک اقامتگاه بوم‌ گردی، استفاده از مصالح و ساختارهای بومی است که باید با توجه به ساختارهای بومی خانه‌های همان منطقه ساخته شود.
  • چیدمان اقامتگاه: یکی از مهم‌ترین کارهایی که باید در اقامتگاه بوم‌گردی انجام شود استفاده از المان‌های سنتی و محلی در طراحی فضای داخلی اقامتگاه است.
  • میزبانانی بر اساس سنت محلی: علاوه بر تمام مواردی که باید رعایت شود تا یک اقامتگاه به استانداردهای یک اقامتگاه بوم گردی نزدیک شود، این مورد هم حائزاهمیت است که میزبانان بهتر است ظاهری نزدیک به سنت و آداب و رسوم خودشان را داشته باشد. این مورد می‌تواند باعث شود تا فرد بوم گرد، احساس خیلی بهتری از انتخاب آن اقامتگاه پیدا کند.

اقامتگاه بوم گردی و کمک به توسعه‌ی صنعت گردشگری

اقامتگاه‌ها در صنعت گردشگری نقش بسزا و غیرقابل انکاری دارند. مهم‌ترین نقش اقامتگاه‌ها، ترغیب کردن گردشگران به سفر کردن است. هنگامی که اقامتگاه‌ها تمام مواردی که آنها را به یک استاندارد کلی می‌رساند را رعایت کنند، باعث جذب گردشگران و ترغیب آنها به سفر کردن می‌شوند. اقامتگاه‌های بوم گردی می‌توانند گردشگران را با نوع فرهنگ و آداب و رسوم نیز آشنا کنند و همین امر باعث تحت تاثیر قرار گرفتن آنها و استقبال بیشتر از آن خطه شود که همین موضوع می‌تواند تاثیر بسیار زیادی در صنعت گردشگری داشته باشد. همچنین اقامتگاه‌ها می‌توانند باعث رشد اقتصادی به ویژه در مناطق روستایی و کم توسعه شوند. این امر سبب می‌شود که فرصت‌های شغلی برای ساکنان بومی آن منطقه ایجاد شود و با ترغیب و تشویق گردشگران به خرید از محصولات محلی، به ارتقای سطح زندگی ساکنان هم کمک زیادی شود.

تاثیر گردشگران خارجی بر منافع اقامتگاه‌های بوم گردی

گردشگران خارجی به دلیل ناآشنا بودن به فرهنگ و سنت انواع مناطق ایرانی، علاقه بسیار زیادی به دیدن و تجربه‌ کردن دارند و به همین دلیل ارزش بسیار زیادی به حفظ محیط زیست و آشنایی با فرهنگ و آداب و رسوم مناطق مختلف قائل می‌شوند. از این جهت هتل‌ها و مهمان‌سراهایی که با فاصله از این مناطق و اغلب در شهرها ساخته شده‌اند گرچه امکانات بسیار زیادی در اختیار مسافران قرار می‌دهند اما می‌توانند سبب فراموشی از هدف سفر برای مسافران شوند. مسافران باید برای رسیدن فرهنگ بومی مسافتی را از هتل تا اماکن تاریخی و طبیعی طی کنند تا به آن نقطه برسند. اما اقامتگاه های بوم گردی دل طبیعت و بسیار نزدیک به جاذبه‌های توریستی قرار دارند که همین امر می‌تواند انتخاب خوبی برای گردشگران باشد که در نهایت باعث رشد و رونق اقتصادی برای بومیان آن منطقه می‌شود.

نتیجه گیری:
اقامتگاه‌های بومگردی نه تنها به رونق اقتصادی جوامع محلی کمک می‌کند بلکه باعث تجربه‌ای منحصر به فرد برای گردشگران و توریستان و آشنایی آنها با فرهنگ و آداب و رسوم مردم آن منطقه می‌شود. با تمام اینها، برای موفقیت یک اقامتگاه بومگردی باید تمام جوانب آن را بررسی و چالش‌های احتمالی آن را بررسی کرد و با برنامه ریزی و طبق اصول پیش رفت تا بتوان این صنعت را به شکل پایدار توسعه داد.

نظر

  • هنوز نظری ندارید.
  • افزودن دیدگاه