در صنعت خدمات غذایی 2 مفهوم به نامهای تهیه غذا و کترینگ وجود دارد که به معنای آماده سازی و توزیع غذا به مقدار زیاد است. این نوع از کسب و کارها تقریباً در تمام کشورهای جهان در حال افزایش است و گردش مالی خوبی دارد. با ما همراه باشید تا در این مقاله از کاوت، با مفهوم تهیه غذا و کترینگ بیشتر آشنا شویم:
کترینگ به معنای فعالیتهایی در زمینه تهیه غذا در یک محل و سرو آن در محلی دیگر میباشد. کترینگها میتوانند انواع مراسمات، جشنها، مهمانیها و… را پوشش دهند. کترینگها برای تعداد افراد زیاد و به حجم بالا استفاده میشوند. کترینگ ها به دو دستهی ثابت و سیار تقسیم بندی میشوند که در ادامه به بررسی هر یک از آنها میپردازیم:
محل پیدایش کترینگ برای اولین بار در ایالات متحده و در سال 1778 بود. به مرور، صنعت پذیرایی در سال 1820 به رسمیت شناخته شد و کم کم قدرت گرفت. کترینگ در سال 1880 به وجود آمد و کم کم به سراسر جهان کشیده شد. در دهه 2000 هم، این شغل به محبوبیت رسید و با ورود زنان به این صنعت، دچار تحول شگرفی شد.
در مراکز تهیه غذا، برخلاف کترینگها غذا به مقدار کم آماده و سرو میشود و عمدهی مشتریهای آن، مردم عادی هستند. در این مراکز مردم معمولاً امکان صرف غذا در سالنهای مراکز تهیه غذا را هم دارند. تهیه غذاها معمولاً برای مصرف شخصی در محیطهای کوچکتر مانند خانواده یا گروههای کوچک کاربرد دارند.
کترینگهای بزرگ، دامنهی خدمات گستردهتری دارند و محدودهی خدماتشان فقط در سرو نوشیدنی و غذا خلاصه نمیشود و وظایف متنوعی را بر عهده دارند مانند:
استفاده از کترینگ میتواند شامل مزایای بسیار زیادی باشد. مانند:
کترینگها برای ارائه غذا با حجم بالا مورد استفاده قرار میگیرند که عموماً برای مراسمات و جلسات مهم و یا برای تایم غذای شرکتها و… استفاده میشوند. اما تهیه غذا برای حجم کم و مصارف عمومی استفاده میشوند که برای مردم عادی و استفاده روزانه مناسب است.
صنعت کترینگ به انواع مختلفی تقسیم بندی میشوند مانند:
برای انتخاب بین این دو، باید به نیاز خودتان توجه کنید: اگر که قصد دارید یک مهمانی با تعداد مهمانان خیلی زیاد یا یک رویداد بزرگ برگزار کنید و نیاز به خدمات کامل مثل سرو، چیدمان، منوهای متنوع و… دارید، قطعاً کترینگ برای شما انتخاب مناسبتری است. اما اگر به دنبال غذای سریع و ساده برای مصارف شخصی یا خانوادهتان هستید، در این صورت مراکز تهیه غذا انتخاب درستی برای شماست.
جمع بندی
به طور کلی کترینگها و مراکز تهیه غذا هرکدام نقش مهمی را در خدمات غذایی ایفا میکنند و انتخاب بین آنها کاملاً به نیاز شما بستگی دارد. همانطور که گفته شد، کترینگها برای مراسمات بزرگ با جمعیت زیاد مورد استفاده قرار میگیرند، در حالیکه مراکز تهیه غذا برای مصارف شخصی یا خانوادگی و یا مراسمات کوچک با جمعیت کم استفاده میشود. در هر حال با انتخاب هرکدام از این موارد، شما میتوانید تجربهی لذت بخشی را از خدمات غذا و پذیرایی داشته باشید.