Site logo

تهیه غذا و کترینگ چیست؟

در صنعت خدمات غذایی 2 مفهوم به نام‌های تهیه غذا و کترینگ وجود دارد که به معنای آماده سازی و توزیع غذا به مقدار زیاد است. این نوع از کسب و کارها تقریباً در تمام کشورهای جهان در حال افزایش است و گردش مالی خوبی دارد. با ما همراه باشید تا در این مقاله از کاوت، با مفهوم تهیه غذا و کترینگ بیشتر آشنا شویم:

کترینگ چیست؟

کترینگ به معنای فعالیت‌هایی در زمینه تهیه غذا در یک محل و سرو آن در محلی دیگر می‌باشد. کترینگ‌ها می‌توانند انواع مراسمات، جشن‌ها، مهمانی‌ها و… را پوشش دهند. کترینگ‌ها برای تعداد افراد زیاد و به حجم بالا استفاده می‌شوند. کترینگ ها به دو دسته‌ی ثابت و سیار تقسیم بندی می‌شوند که در ادامه به بررسی هر یک از آنها می‌پردازیم:

  • کترینگ ثابت: در این نوع کترینگ، خدمات به صورت ثابت به یک رستوران یا یک مکان خاصی ارائه می‌شوند.
  • کترینگ سیار: این نوع کترینگ بیشتر برای عروسی‌ها، مهمانی‌ها و انواع مراسمات کاربرد دارند که به طور موقت هستند.

تاریخچه کترینگ

محل پیدایش کترینگ برای اولین بار در ایالات متحده و در سال 1778 بود. به مرور، صنعت پذیرایی در سال 1820 به رسمیت شناخته شد و کم کم قدرت گرفت. کترینگ در سال 1880 به وجود آمد و کم کم به سراسر جهان کشیده شد. در دهه 2000 هم، این شغل به محبوبیت رسید و با ورود زنان به این صنعت، دچار تحول شگرفی شد.

تهیه غذا چیست؟

در مراکز تهیه غذا، برخلاف کترینگ‌ها غذا به مقدار کم آماده و سرو می‌شود و عمده‌ی مشتری‌های آن، مردم عادی هستند. در این مراکز مردم معمولاً امکان صرف غذا در سالن‌های مراکز تهیه غذا را هم دارند. تهیه غذاها معمولاً برای مصرف شخصی در محیط‌های کوچکتر مانند خانواده یا گروه‌های کوچک کاربرد دارند.

کارکردهای صنعت کترینگ

کترینگ‌های بزرگ، دامنه‌ی خدمات گسترده‌تری دارند و محدوده‌ی خدماتشان فقط در سرو نوشیدنی و غذا خلاصه نمی‌شود و وظایف متنوعی را بر عهده دارند مانند:

  • آماده سازی محیط
  • آماده سازی ظروف پذیرایی
  • برنامه ریزی پروسه پذیرایی
  • هماهنگی‌های لازم با پیشخدمت‌ها
  • سرو انواع وعده‌های غذایی
  • و…

مزایای استفاده از کترینگ

استفاده از کترینگ می‌تواند شامل مزایای بسیار زیادی باشد. مانند:

  • کاهش هزینه‌ها: استفاده کردن از خدمات کترینگ می‌تواند اقتصادی‌تر از تهیه و پذیرایی خود باشد. چون هزینه‌های مربوط به اجاره، تجهیزات، استخدام پرسنل و… را می‌توان برای مدت مورد نظر پرداخت کرد.
  • صرفه جویی در زمان و انرژی: با استفاده از کترینگ‌ها، شما دیگر نیازی به پخت و پز غذا، تمیز کردن ظروف پذیرایی و میز مهمانان و… را ندارید و تمام جوانب پذیرایی بر عهده‌ی کارکنان کترینگ می باشد. این امر باعث می‌شود تا زمان و انرژی‌تان برای دیگر امور آزاد باشد.
  • تنوع در منوی غذاها: کترینگ‌ها برای مهمانان این امر را میسر می‌کند تا آنها بتوانند بر اساس سلیقه‌ی خود، از بین منوهای متنوع، غذای مدنظرشان را سفارش دهند.

تفاوت کترینگ با تهیه غذا

کترینگ‌ها برای ارائه غذا با حجم بالا مورد استفاده قرار می‌گیرند که عموماً برای مراسمات و جلسات مهم و یا برای تایم غذای شرکت‌ها و… استفاده می‌شوند. اما تهیه غذا برای حجم کم و مصارف عمومی استفاده می‌شوند که برای مردم عادی و استفاده روزانه مناسب است.

انواع کترینگ

صنعت کترینگ به انواع مختلفی تقسیم بندی می‌شوند مانند:

  • کترینگ هوایی
  • کترینگ بیمارستانی
  • کترینگ ریلی
  • کترینگ خدمات مجالس
  • کترینگ رژیمی

کترینگ انتخاب مناسب‌تری است یا مراکز تهیه غذا؟

برای انتخاب بین این دو، باید به نیاز خودتان توجه کنید: اگر که قصد دارید یک مهمانی با تعداد مهمانان خیلی زیاد یا یک رویداد بزرگ برگزار کنید و نیاز به خدمات کامل مثل سرو، چیدمان، منوهای متنوع و… دارید، قطعاً کترینگ برای شما انتخاب مناسب‌تری است. اما اگر به دنبال غذای سریع و ساده برای مصارف شخصی یا خانواده‌تان هستید، در این صورت مراکز تهیه غذا انتخاب درستی برای شماست.

جمع بندی
به طور کلی کترینگ‌ها و مراکز تهیه غذا هرکدام نقش مهمی را در خدمات غذایی ایفا می‌کنند و انتخاب بین آنها کاملاً به نیاز شما بستگی دارد. همانطور که گفته شد، کترینگ‌ها برای مراسمات بزرگ با جمعیت زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرند، در حالیکه مراکز تهیه غذا برای مصارف شخصی یا خانوادگی و یا مراسمات کوچک با جمعیت کم استفاده می‌شود. در هر حال با انتخاب هرکدام از این موارد، شما می‌توانید تجربه‌ی لذت بخشی را از خدمات غذا و پذیرایی داشته باشید.

نظر

  • هنوز نظری ندارید.
  • افزودن دیدگاه