صنعت برق و الکترونیک یکی از مهمترین صنایع در سراسر جهان به شمار میرود. این صنعت، برق مورد نیاز را برای بخشهای مختلف تولیدات، تجارتها، مناطق مسکونی و… را تامین میکند. این صنعت نه تنها موجب تحول در صنعتهای تجاری شده، بلکه تاثیر شگرفی در زندگی روزمره انسانها ایجاد کرده است. در ادامه این مقاله از کاوت به تاریخچه و بررسی پیشرفتهای این صنعت و تاثیر آن بر بهبود کیفیت زندگی و همچنین چالشهای پیش روی این صنعت خواهیم پرداخت:
تاریخچه:
برای اولین بار در سال 1831، مایکل فارادی یک ماشینی ابداع کرد که با استفاده از حرکت چرخشی برق تولید میکرد. اما تقریبا 50 سال زمان برد تا این فناوری به مرحله مناسب تجاری برسد.
در ادامه، توماس ادیسون در سال 1878، با استفاده از برق جریان مستقیم و تولید و توزیع آن، جایگزین مناسب گرمایش و روشنایی گاز ایجاد کرد که تجاری و قابل فروش بود.
این صنعت توانسته زمینه ساز تحول در دیگر صنایع مانند: خودروسازی، چشم پزشکی، کشاورزی و ارتباطات شود. از مهمترین کاربردهای این صنعت میتوان از موارد زیر یاد کرد:
خودروهای برقی: صنعت خودروسازی دچار تغییر و تحولاتی مانند الکتریکی شدن خودروها شده که این امر منجر به کاهش آلایندههای زیست محیطی و کاهش مصرف سوختهای فسیلی شده است.
تجهیزات خانگی: از لوازم خانگی مانند یخچال و تلویزیون گرفته تا ابزارهای هوشمند خانگی که به راحتی و با استفاده از اینترنت اشیا کنترل میشوند.
انرژیهای تجدید پذیر: توسعه پنلهای خورشیدی و توربینهای بادی از مهمترین پیشرفتها در صنعت برق است که به کاهش وابستگی به منابع انرژی فسیلی کمک میکند.
صنعت الکترونیک نه تنها در بهبود کیفیت زندگی افراد بلکه در بهینهسازی عملکردهای مختلف صنعتی نقش بسیار مهمی را ایفا کرده است. از جمله تاثیرات آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
“نگاهی به مقالات اخیر: ماشین، ابزار و یراق و کاربرد آن در صنعت“
اگرچه صنعت برق و الکترونیک پیشرفتهای چشمگیری داشته اما چالشهایی هم وجود دارد که میتواند بر روی توسعهی این صنعت تاثیرگذار باشد:
برق یک منبع انرژی برای دستگاه های الکترونیکی است. به این معنا که اگر برق نباشد، دستگاه های الکترونیکی هم قادر به کار کردن نیستند. از طرفی هم دستگاه های الکترونیکی به ما این امکان را میدهد تا از برق به طور درست، هوشمندانه و کارآمد استفاده کنیم.
با توجه به پیشرفتهای چشمگیری که این صنعت در حوزههای مختلف مانند الکترونیک هوشمند و اینترنت اشیا و… داشته، انتظار میرود که آیندهای بسیار روشن در انتظار این صنعت باشد و نقش مهمی را در شکل گیری آیندهای هوشمند ایفا کند.
نتیجهگیری: یکی از مهمترین ارکان پیشرفتهای صنعتی و اقتصادی در سرتاسر جهان، صنعت برق میباشد. پیشرفتهای این صنعت علاوه بر اینکه روی کیفیت زندگی تاثیر گذاشته و زندگی روزمره را برای افراد تسهیل کرده، بلکه به طور قابل توجهی بر پیشرفت دیگر صنایع نیز تاثیرگذار بوده. با توجه به فرصتهای پیش روی این صنعت، به نظر میرسد در آیندهای نزدیک شاهد پیشرفتهای چشمگیر در حوزههای پزشکی و انرژی و ارتباطات باشیم.